/  / 
Romania

Romania

vacanta in Romania
vacanta in Romania
vacanta in Romania
vacanta in Romania
vacanta in Romania
vacanta in Romania
Varietatea si bogatia atractiilor turistice, naturale, dar si culturale si istorice aduce Romania pe unul din primele locuri in Europa din punct de vedere al resurselor turistice. Localizarea tarii la intretaierea mai multor vechi drumuri ale civilizatiei indo-europene, dar si a Imperiului Roman (Transalpina) si a drumurilor europene contemporane, faciliteaza accesul in Romania pe toate caile de transport.
Caldura si prietenia umana, ospitalitatea romanilor si sufletul lor deschis vor transforma vacanta intr-o experienta de neuitat.
Atractiile remarcabile ale Romaniei sunt: capitala tarii (Bucuresti), Litoralul Marii Negre, intins pe 244 km de la nord la sud, Muntii Carpati (atractii ale turismului cultural, Castelul Peles, de aventura, rezervatii naturale, dar si o infrastructura propice sporturilor de iarna), statiunile balneare (Baile Herculane, Calimanesti Caciulata, Baile Felix), Nordul Olteniei. Acestora li se adauga obiectivele turistice din Patrimoniul Mondial UNESCO: Situri satesti cu biserici fortificate din Transilvania, Manastirea Hurezi, Biserici din Moldova, cu picturi exterioare, datand din sec.XVI, Centrul istoric din Sighisoara (singura cetate locuita), Ansamblul de biserici de lemn din Maramures, Fortarete dacice din Muntii Orastiei si Delta Dunarii (Rezervatie a Biosferei).
Folclorul romanesc caracterizat de genurile: liric, epic si dramatic, folclorul ciclului de iarna, prilejuit de Craciun si de Anul Nou, reprezentat de colinde, urari si jocuri cu masti, dansurile populare (Calusarii, Invartita, Sarba, Hora) din diferite regiuni ale tari, cat si spatiile mitice ale Contelui Dracula, adauga o nota aparte tinuturilor mioritice.

Destinații din Romania cu tarife la cerere