/  /  / 
Alba Iulia

Alba Iulia

Transilvania, Romania

vacanta in Alba Iulia
vacanta in Alba Iulia
vacanta in Alba Iulia
vacanta in Alba Iulia
vacanta in Alba Iulia
vacanta in Alba Iulia

Municipiul Alba Iulia, capitala judetului Alba este situat in vestul Depresiunii Transilvania, intre cursul mijlociu al raului Mures, Muntii Metalici si Muntii Trascaului.
Este strabatut de cursul inferior al raului Ampoi.
Orasul s-a dezvoltat in jurul cetatii Alba Carolina, in partea dreapta a cursului raului Mures.
Clima este continental moderata cu influenta oceanica cu veri calduroase si ierni blande.
Obiective turistice: Catedrala romano-catolica, cel mai valoros monument de arhitectura medievala din Transilvania, in interiorul careia se afla mormantul lui Iancu de Hunedoara, Muzeul Unirii, locul unde a fost semnat actul Unirii Transilvaniei cu Romania la 1 decembrie 1918. Acesta a fost construit in 1898 pentru a fi cazinou ofiterilor din armata austro-ungara, Catedrala incoronarii, Palatul princiar, fosta resedinta a domnitorului Mihai Viteazu care dateaza de 5 secole, Obeliscul inalt de 22,5 metri, ridicat in anul 1937 in memoria celor trei tarani care au condus revolta din 1784, Horea, Closca si Crisan, si care au fost torturati si ucisi din ordinul Habsburgilor, Muzeul Unirii, Biblioteca Batthyaneum adapostita intr-o cladire din 1784 ce a apartinut unei manastiri, infiintata de episcopul Batthyaneum. Edificiul adaposteste peste 55.000 de carti, 19.000 de documente, 1230 manuscrise si peste 600 de incunabule. Aici se afla si primul observator astronomic modern din Romania (1779).
Astazi Alba Iulia este un oras european care detine numeroase locuri de cazare, dispuse in hoteluri si pensiuni, menite sa asigure turistilor vacante de neuitat.

Circuite care ajung în Alba Iulia

Transalpina - Transfagarasan (autocar) 3 zile de la 874.00 LEI Detalii

Sejururi în Alba Iulia

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Hotel 4* Parc DETALII
Hotel 4* Transilvania DETALII
Vila 3* Elisabeta DETALII
Hotel 3* Hermes DETALII
Hotel 3* Astoria DETALII
Hotel 2* Cetate DETALII