/  /  / 
Bazna

Bazna

Transilvania, Romania

vacanta in Bazna
vacanta in Bazna
vacanta in Bazna
vacanta in Bazna
vacanta in Bazna
vacanta in Bazna

Localitatea Bazna este situata in nordul judetului Sibiu, in apropierea limitei cu judetele Alba si Mures intr-o regiune deluroasa, altitudinea medie fiind de 320 m.
Statiunea Bazna este asezata pe un afluent al raului Tarnava Mica, la 17 km nord-vest de orasul Medias. Prima atestare documentara a localitatii dateaza din anul 1302, atunci satul fiind numit Bozna.
Statisticile amintesc oficial pentru prima oara in anul 1837 faptul ca in Bazna existau izvoare de apa minerala. In anul 1842 Bazna devine statiune balneara, punandu-se prima piatra de temelie a primului complex balnear.
Principala atractie din Bazna este biserica fortificata. Actuala biserica, construita in stilul gotic tarziu, pastreaza forma aceasta inca din prima parte a secolului al 16-lea.
In Bazna se trateaza afectiuni ale articulatiei, se efectueaza terapii postoperatorii si posttraumatice, se trateaza atroze si boli ginecologice. Dotarea moderna a spatiilor terapeutice, piscina acoperita, sauna sau salile de fitness, asigura ameliorarea bolilor. Namolul de Bazna este indicat pentru impachetari, foarte apreciate de cei care le-au testat deja. Sarea de Bazna, bogata in Iod si Brom se foloseste sub forma de comprese pentru aparatul digestiv, dar si pentru bai.
In ultimii ani statiunea Bazna s-a dezvoltat continuu: au fost construite noi capacitati de cazare, hoteluri si pensiuni, baze de tratament si dotari socio-culturale.

Sejururi în Bazna

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Complex Turistic 3* Expro Bazna DETALII
Pensiune 3* Bassen DETALII