/  /  / 
Manastirea Humorului

Manastirea Humorului

Moldova & Bucovina, Romania

vacanta in Manastirea Humorului
vacanta in Manastirea Humorului
vacanta in Manastirea Humorului
vacanta in Manastirea Humorului
vacanta in Manastirea Humorului
vacanta in Manastirea Humorului

Localitatea Manastirea Humorului este situata geografic la intersectia coordonatei de 47°32, latitudine nordica cu cea de 25°54, longitudine estica, in nord-estul tarii, pe valea raului Humor. Se intinde pe o suprafata de 9628 ha, din care 7653 ha sunt ocupate cu paduri.
Inceputurile Manastirii Humor urca in veac pana in vremea domniei lui Alexandru cel Bun. In vecinatatea actualei biserici a manastirii Humor se mai vad si astazi ruinele unei mai vechi biserici manastiresti inaltata la inceputul secolului XV.
Catre inceputul sec. XVI , manastirea se ruinase si se pustiise probabil in timpul numeroaselor razboaie purtate de Stefan cel Mare.
In vremea domnitorului Petru Rares, Humorul este cuprins in campania de restaurari initiata de acesta, lucrare savarsita de logofatul Toader Bubuioc. Din pisania sapata in piatra, asezata la intrare pe peretele exterior al sfantului locas, aflam ca biserica a fost zidita in anul 1530 "cu cheltuiala si osteneala" logofatului Teodor Bubuioc si a sotiei sale Anastasia, indemnat de voievodul Petru Rares.
Fiind o zona de munte cu un important potential turistic si peisagistic, aceasta localitate bucovineana poate reprezenta o destinatie ideala pentru o vacanta linistita, indiferent de anotimp. Se gasesc aici numeroase pensiuni, unde turistii sunt intampinati cu ospitalitate si cu nelipsitele preparate traditionale, specific bucovinene. Pe langa panoramele incantatoare ce impanzesc localitatea, una dintre cele mai importante atractii turistice de aici este Manastirea Humor, unul dintre cele mai vechi si cunoscute lacasuri sfinte din Nordul Moldovei, fiind inscrisa pe lista celor mai importante monumente istorice ale regiunii.

Sejururi în Manastirea Humorului

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Pensiune 4* Floare de colt DETALII
Pensiune 4* Passiflora DETALII