/  /  / 
Medias

Medias

Transilvania, Romania

vacanta in Medias
vacanta in Medias
vacanta in Medias
vacanta in Medias
vacanta in Medias
vacanta in Medias

Un oras pitoresc in care se simte imbinarea dintre vechi si nou, cu o alternanta de stiluri arhitectonice, de la gotic la cel renascentist si neoclasic, la baroc si secession (Jugendstil). "Civitas Mediensis" si-a conservat trecutul istoric in 17 turnuri si bastioane, ziduri multiseculare inalte de peste 7 metri, 3 porti principale si 4 secundare de acces in vechea cetate. Biserica fortificata Sfanta Margareta detine un ansamblu valoros de picturi murale gotice, iar turnul are un ceas care indica fazele lunii. Aceasta biserica este importanta si pentru ca aici a fost inchis domnitorul Tarii Romanesti, Vlad Tepes, in anul 1476, in urma unui conflict cu regele Ungariei, Matei Corvin. Tot aici principele transilvanean Stefan Bathory a fost ales rege al Poloniei.
Centrul istoric al orasului Medias apare ca un muzeu in aer liber.
Monumentele medievale din piata castelului sunt unice in Transilvania. Orasul are o vechime de peste 7 secole, fiind mentionat pentru prima data, intr-un document istoric in anul 1267, astfel fiind unul din cele mai vechi orase ale Romaniei.
Printre obiectivele turistice, putem mentiona Turnul Croitorilor,Turnul Trompetilor, Turnul Clopotelor, Casa Schuller(1588),Turnul Forkesch,Turnul Pietrarilor,Turnul Fierarilor. Complexul Arhitectural Franciscan include biserica si manastirea franciscana, care, in jurul anului 1444, au fost construite de ordinul franciscan. Complexul adaposteste exponate de mare valoare: tezaurul de la Seica Mica, tezaurul de la Panade, diverse piese de ceramica populara.
Pensiunile si cele cateva hoteluri din oras asigura turistilor un sejur linistit si plin de relaxare.

Circuite care ajung în Medias

Pe Urmele lui Dracula 9 zile de la 790.00 EUR Detalii

Sejururi în Medias

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Hotel 4* BinderBubi DETALII
Han 4* Greweln DETALII
Hotel 3* Traube DETALII