/  /  / 
Durau

Durau

Moldova & Bucovina, Romania

vacanta in Durau
vacanta in Durau
vacanta in Durau
vacanta in Durau
vacanta in Durau
vacanta in Durau

Situata la 100 km de Piatra Neamt si la 6 km SV de comuna Ceahlau (de care apartine din punct de vedere administrativ), la o altitudine de 780-800 m la poalele faimosului masiv Ceahlau (in partea de NV) renumit pentru legendele sale si traditiile magice, statiunea se afla intr-o regiune montana frecventata inca din secolul al XVIII-lea.
La Durau se afla o mica biserica pictata de celebrul pictor roman Nicolae Tonitza.
Pe unul din traseele care urca muntele Ceahlau, turistii pot admira cascada Duruitoarea (25 m inaltime), cu un impresionant jet de apa si zgomot asurzitor (de unde isi trage si numele).
Climatul subalpin tonic-stimulant, aerul curat, fara praf si particule alergice, atmosfera ozonata sunt principalii factori naturali de cura.
Statiunea, deschisa in toate anotimpurile anului, este recomandata pentru odihna si tratamentul nevrozelor astenice, starilor de slabiciune, anemiei dar si pentru refacerea dupa eforturi psihice sau intelectuale.
In Durau exista numeroase hoteluri si pensiuni ce gazduiesc iubitorii de drumetii, acestia avand posibilitatea de a efectua excursii pe Ceahlau (Ocolasu Mare-1907 m si Toaca-1904 m) si de a practica sporturile de iarna (partie de schi, cu diferite grade de dificultate).

Sejururi în Durau

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Pensiune 3* Albastrica DETALII