/  /  / 
Sapanta

Sapanta

Maramures, Romania

vacanta in Sapanta
vacanta in Sapanta
vacanta in Sapanta
vacanta in Sapanta
vacanta in Sapanta
vacanta in Sapanta

Faima localitatii Sapanta se trage de la renumitul sau Cimitir Vesel care a devenit o importanta atractie turistica. Legenda spune ca atitudinea vesela in fata mortii este un obicei al Dacilor care credeau in viata vesnica iar moartea pentru ei era doar trecerea spre o alta lume. Ei nu vedeau moartea ca pe un sfirsit tragic ci ca pe o sansa de a intilni zeul suprem Zamolxe.
Cimitirul dateaza de la mijlocul anilor 1930 si este creatia artistului popular Stan Ion Patras, sculptor, pictor si poet in acelasi timp. Mai bine de 50 de ani artistul a creat sute de cruci din lemn inscriptate in stilul sau caracteristic. Dupa moartea lui in 1977 opera lui a fost continuata de ucenicul sau Dumitru Pop Tincu.
O alta atractie turistica o reprezinta - Manastirea Peri Sapanta care este unul dintre cele mai reprezentative lacasuri de cult pentru intreaga zona a Maramuresului. Este cea mai inalta biserica de lemn din lume, ceea ce a facut ca ea sa fie inscrisa in Cartea Recordurilor.
Fiind amplasata intr-un parc dendrologic, intr-un spatiu mirific dintr-o padure seculara, lacasul se remarca prin turla sa, de o inaltime impresionanta, ce masoara 78 de metri. Datorita acestei imense turle, manastirea este vizibila chiar de la 5 km departare, fiind o atractie turistica ce starneste interesul turistilor veniti sa petreaca vacanta pe plaiuri maramuresene.

Sejururi în Sapanta

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Pensiune 3* Anca DETALII