/  /  / 
Sarichioi

Sarichioi

Dobrogea, Romania

vacanta in Sarichioi
vacanta in Sarichioi
vacanta in Sarichioi
vacanta in Sarichioi
vacanta in Sarichioi
vacanta in Sarichioi

Localitatea Sarichioi este situata in partea estica a Podisului Babadag pe tarmul nord-vestic al Lacului Razim la 43 km de Tulcea. Denumirea provine din limba turca si inseamna “sat galben”. Populatia localitatii este formata in proportie de 54% din romani si 46% lipoveni, etnici rusi, care si in ziua de astazi pastreaza traditiile si portul traditional.
Pe teritoriul localitatii se gasesc doua biserici ortodoxe: Biserica Nasterea Maicii Domnului si Biserica Sf. Vasile cel Mare.
In zona satului Enisala (pe limba turca „sat nou”) apartinator comunei Sarichioi s-a aflat o fortareata, construita in a doua jumatate a secolului al XIII-lea fie de genovezi, fie de bizantini in scopul controlarii cailor comerciale din regiune. Edificiul avea trei turnuri hexagonale, ceea ce i-au determinat pe experti sa presupuna ca maestrii constructori au fost occidentali. Fortareata a fost cucerita in 1388-1389 de otomani, apoi de Tara Romaneasca si a revenit otomanilor in 1416-1417. Cetatea a fost abandonata la sfarsitul secolului al XV-lea. Principalele ocupatii ale locuitorilor sunt piscicultura, agricultura si turismul.
Localitatea se poate accesa de pe drumul judetean DJ222. Cateva obiective turistice ce pot fi vizitate in zona sunt Lacul Razim si Cetatea Medievala de la Enisala.

Sejururi în Sarichioi

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Pensiune 3* Poarta Apelor DETALII