/  /  / 
Ocna Sugatag

Ocna Sugatag

Maramures, Romania

vacanta in Ocna Sugatag
vacanta in Ocna Sugatag
vacanta in Ocna Sugatag
vacanta in Ocna Sugatag
vacanta in Ocna Sugatag
vacanta in Ocna Sugatag

Statiunea balneoclimaterica de interes local Ocna Sugatag se afla în judetul Maramures, la 20 km de orasul Sighetu Marmatiei, la 490 m altitudine la poalele muntilor Tibles-Gutâi.
Statiunea cu functionare permanent si este parte componenta a comunei Ocna Sugatag alcatuita din 4 sate cu o populatie de aproximativ 4500 locuitori.
Localitatea este mentionata documentar pentru prima data în 1355, fiind un important loc de extragere a sarii. Odata cu încetarea exploatarii, apele s-au infiltrat si au provocat prabusirea tavanului minei si astfel au aparut lacurile cu apa sarata pentru care localitatea este renumita.
Alaturi de apele minerale sodice si clorurate cu o concentratie ridicata (119 g/l), climatul specific de depresiune intramontan, cu veri racoroase si ierni reci constituie un factor de cura important. In statiunea Ocna Sugatag se trateaza afectiunile reumatismale degenerative si abarticulare, afectiuni neurologice periferice (pareze, sechele dupa polineuropatii), afectiuni ginecologice (insuficienta ovariana, cervicite). Baza de tratamant din Ocna Sugatag permite efectuarea unor bai calde în cada, electroterapie, hidroterapie, termoterapie, aerohelioterapie si masaj medical.
Pentru cei veniti in vacanta sau la tratament, hotelurile si pensiunile din zona, asigura spatii de cazare primitoare si modern utilate precum si servicii de buna calitate.

Sejururi în Ocna Sugatag

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Pensiune 3* Vidra DETALII
Pensiune 3* Popasul din Deal DETALII
Pensiune 3* Teleptean DETALII