/  /  / 
Cluj Napoca

Cluj Napoca

Transilvania, Romania

vacanta in Cluj Napoca
vacanta in Cluj Napoca
vacanta in Cluj Napoca
vacanta in Cluj Napoca
vacanta in Cluj Napoca
vacanta in Cluj Napoca

Cluj-Napoca este al patrulea oras ca marime din Romania si este unul dintre cele mai importante centre academice, culturale si industriale din Romania.
Cluj-Napoca are o multitudine de atractii turistice si monumente, cum ar fi Biserica Sf. Mihail din Piata Unirii, construita in secolul XIV in stil gotic, cu statuia lui Matei Corvin in fata, sau Palatul de Justitie din Piata Avram Iancu. In Cluj-Napoca se afla cea mai mare universitate din Romania, Universitatea Babes-Bolyai, cu faimoasa Gradina Botanica situata in apropiere de centrul orasului. Pe langa aceasta gradina, Cluj-Napoca are de asemenea cateva parcuri mari, cel mai renumit fiind Parcul Central, fondat in secolul XIX si care include un lac artificial cu o insula, precum si cel mai mare cazino din oras, Chios.
Pentru distractie si petrecerea timpului liber, orasul are numeroase restaurante cu bucatarie specifica transilvaneana, sau internationala (italiana, din orientul apropiat si chinezeasca), fast food-uri, cluburi de noapte, baruri, discoteci.
In ultimii ani orasul s-a dezvoltat si din punct de vedere turistic, numeroasele oferte de cazare, in hoteluri si pensiuni au deschis larg portile Clujului catre cei ce vor sa petreaca vacanta sau organizeaza intalniri de afaceri in inima Ardealului.