/  /  / 
Poienile Izei

Poienile Izei

Maramures, Romania

vacanta in Poienile Izei
vacanta in Poienile Izei
vacanta in Poienile Izei
vacanta in Poienile Izei
vacanta in Poienile Izei
vacanta in Poienile Izei

Poienile Izei este cea mai frumoasa destinatie turistica de vacanta din Maramures.
Turistii sunt atrasi de peisajul care inconjoara localitatea, frumusetea oamenilor locului, costumele traditionale, care fara modestie, sunt cele mai frumoase, atat din punct de vedere al modelelor, cat si al cromaticii.
Atractii turistice:
Biserica de lemn din Poienile Izei este una din bisericile de lemn din Maramures introduse in patrimoniul mondial al UNESCO in decembrie 1999. Cunoscuta si ca biserica de lemn din Poienile Glodului, biserica se afla in Maramuresul istoric si a fost construita in 1632 de obstea satului. Localitatea Poienile Izei este atestata documentar prima data in anul 1430. Este una din cele mai frumoase si bine conservate biserici de lemn din Maramures, ce ilustreaza evolutia in timp a tipului de biserica de lemn maramureseana. Este unica prin pictura sa, pictura in care sunt reprezentate scene cu draci, unde se prezinta pacatele omului, care fac faradelegi, plus elemente de tortura si foarte multe detalii care starnesc interesul celui care ii trec pragul.
Alte atractii turistice din zona ar fi izvoarele de apa minerala care au efecte benefice pentru organism, cazane unde se face horinca, cimitirul evreiesc, case de lemn vechi, gospodarii autentice maramuresene si numeroase pensiuni agroturistice.

Sejururi în Poienile Izei

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Pensiune 3* Maria DETALII
Pensiune 2* La Domnita DETALII