/  /  / 
Agapia

Agapia

Moldova & Bucovina, Romania

vacanta in Agapia
vacanta in Agapia
vacanta in Agapia
vacanta in Agapia
vacanta in Agapia
vacanta in Agapia

Agapia este o comuna situata in zona central-nordica a judetului Neamt, la poalele subcarpatilor Moldovei in depresiunea Ozana-Topolita pe malurile raurilor Filioara si Agapia si este formata din satele Agapia (resedinta), Filioara, Sacalusesti si Varatec.
In comuna Agapia se afla doua arii protejate: Codrii de Arama (pentru gorun) si Codrii de Argint (pentru mesteacan), ambele de tip forestier.
In comuna Agapia se afla manastirile Agapia si Varatec, monumente istorice de arhitectura de interes national, aflate in satele respectiv eponime (in incinta manastirii Varatec se afla statuia Saftei Brancoveanu (1939), clasificata ca monument de for public) In rest, cinci alte obiective din comuna sunt incluse in lista monumentelor istorice din judetul Neamt ca monumente de interes local.
  • ansamblul schitului Sihla din satul Agapia, ansamblu alcatuit din biserica de lemn „Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul” si biserica de lemn „Schimbarea la Fata” (1763);
  • casa scriitorului Alexandru Vlahuta din acelasi sat
  • casa Lahovari din satul Varatec
  • scoala din satul Varatec.
  • Pozitia geografica si varietatea elementelor naturale, atrage sute de turisti anual, in pensiunile agroturistice existente.

Sejururi în Agapia

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Pensiune 3* Codrii de Arama DETALII
Pensiune 3* Padurea de Smarald DETALII