/  /  / 
Petrosani

Petrosani

Transilvania, Romania

vacanta in Petrosani
vacanta in Petrosani
vacanta in Petrosani
vacanta in Petrosani
vacanta in Petrosani
vacanta in Petrosani

Petrosani este un municipiu in Transilvania, judetul Hunedoara, cu o populatie de 45.447 locuitori. Orasul este situat la o altitudine de 615-620 m in depresiunea cu acelasi nume, intre Muntii Parang si Retezat.
Zona beneficiaza de un relief montan complex dat de Masivele amintite, deosebit de pitoresti, cu culmi si varfuri alpine (Parangul Mare 2519 m si Peleaga 2509 m), forme glaciare si carstice.
Clima mai rece si umeda are caractere montane si depresionare, cu strat de zapada gros si persistent (circa 4-5 luni) la altitudini mari. Muntii adapostesc 22 lacuri glaciare mai importante si peste 20 lacuri mai mici si ochiuri de apa. De aici izvorasc cele doua Jiuri, formand defilee cu acelasi nume, Jietul, de origine glaciara si Jiul de vest. Dupa confluenta lor, cursul continua prin celebrul defileu al Jiului, intre Petrosani si Bumbesti Jiu.
Partiile din Muntii Parang au conditii de schiat similare cu cele mai renumite statiuni montane ale Romaniei. Hotelurile si pensiunile din zona ofera conditii ideale de cazare pentru iubitorii drumetiilor si a schiului de performanta. Transportul pe cablu existent, stratul de zapada schiabil timp indelungat (peste 150 zile/an, 20-50 cm grosime medie), pantele (15-35%) cu lungimi de 500-4100 m intaresc aceasta idee.

Sejururi în Petrosani

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Hotel 3* Rusu DETALII