/  /  / 
Hunedoara

Hunedoara

Transilvania, Romania

vacanta in Hunedoara
vacanta in Hunedoara
vacanta in Hunedoara
vacanta in Hunedoara
vacanta in Hunedoara
vacanta in Hunedoara

Situat in partea centrala a judetului Hunedoara, la 220-270 m altitudine, pe valea Cernei, municipiul Hunedoara se afla la 19 km de municipiul Deva.
Atestata documentar la 1265 sub numele Hungnod, conform registrului de dijme papale, Hunedoara va cunoaste o dezvoltare impetuoasa si va juca un rol important in istoria Romaniei. Vechimea acestei asezari ce a luat nastere la poalele dealului Sanpetru la confluenta raurilor Cerna si Zlasti, este mult mai adanca in negurile timpului decat atestarea documentara. Arheologii au descoperit atat in vatra orasului cat si in satele din imprejurimi de unde isi trage seva, urme de locuire, datand din epoca pietrei.
Cei ce vin sa-si petreaca vacantele in aceasta zona, sunt atrasi de obiectivele turistice ale orasului: CastelulCorvinestilor, Manastirea Prislop, Gradina Zoologica, Furnalul Govajdia (cea mai mare parte a otelului din care a fost inaltat Turnul Eiffel a fost fabricat aici).
Lacul Cincis este asezat la 8 km de municipiul Hunedoara, pe drumul spre Toplita are o suprafata de 867 ha si ofera peisaje uimitoare. Unitatile de cazare din oras ofera turistilor conditii optime pentru petrecerea unei vacante placute.

Sejururi în Hunedoara

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Hotel 3* Rusca DETALII
Hostel 3* Paltinis DETALII