/  /  / 
Solca

Solca

Moldova & Bucovina, Romania

vacanta in Solca
vacanta in Solca
vacanta in Solca
vacanta in Solca
vacanta in Solca
vacanta in Solca

Solca este una dintre cele mai vechi asezari din Moldova si Bucovina, prima atestare documentara a satului Solca dateaza din 15 ianuarie 1418, dintr-un document al lui Alexandru cel Bun emis la Baia.
Renumele national a venit dupa ce la Solca, in 1810, s-a deschis fabrica de bere care a devenit cartea de vizita a localitatii.
In secolul XIX, la initiativa unor medici specialisti austrieci veniti la Solca, a fost infiintata o statiune balneoclimaterica. Prin masuratori confirmate si in anii urmatori s-a constatat ca aerul din Solca este foarte bogat in ozon. Doar in Elvetia s-a mai gasit o asemenea concentratie de ozon. La un moment dat, statiunea de la Solca a fost a doua ca renume a imperiului austriac de odinioara.
Printre atractiile turistice pentru cei veniti in vacanta la Solca, se numara Biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel – Manastirea Solca, monument istoric ctitorie a lui Stefan Tomsa al II-lea, in perioada 1612-1622, si „Pietrele Muierilor”, forme naturale situate in Muntii Obcina Mare, in apropiere de Solca, spre care exista marcaj turistic.
Pensiunile curate si primitoare sunt alegerea perfecta pentru cei veniti sa sa uite de aglomeratia urbana si sa se bucure de aer curat si liniste.

Sejururi în Solca

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Pensiune 3* Ana Maria DETALII
Han 2* Solca DETALII