/  /  / 
Turnu Magurele

Turnu Magurele

Muntenia & Oltenia, Romania

vacanta in Turnu Magurele
vacanta in Turnu Magurele
vacanta in Turnu Magurele
vacanta in Turnu Magurele
vacanta in Turnu Magurele
vacanta in Turnu Magurele

Turnu Magurele este un municipiu situat in sudul Romaniei, in judetul Teleorman, aproape de confluenta raului Olt cu Dunarea. Turnu Magurele face parte din categoria oraselor noi, dar asezarea ca atare este mult mai veche.
In Turnu Magurele exista un hotel de trei stele si mai multe pensiuni, care intr-o ambianta de bun gust, confort si rafinament, asigura turistilor o vacanta relaxanta.
Obiective turistice:
  • Unul dintre obiectivele turistice din oras este impunatoarea catedrala ortodoxa „Sfantul Haralambie”. Planul acestui edificiu de cult, plan intocmit de catre arhitectul francez Andre Lecomte de Nouy, a imprumutat multe motive arhitehtonice si de mobilier de la biserica episcopala a manastirii Curtea de Arges
  • Ruinele cetatii medievale Turnu se afla in partea de sud a municipiului Turnu Magurele la o distanta de 4 km de oras si la 1 km de confluenta fluviului Dunarea cu Oltul. Cetatea Turnu a jucat un rol de seama in sistemul defensiv al Tarii Romanesti, mai ales in vremea domniei lui Mircea cel Batran, in cadrul conflictelor cu Imperiul Otoman, de la sud de Dunare. La sfarsitul domniei lui Mircea, cetatea a intrat sub stapanire otomana, devenind mai tarziu o raia turceasca.
  • Parcul central din oraa, denumit Gradina Publica, cu o suprafata de 2 hectare, a fost infiintat in anul 1876 de un grup de horticultori din Bucuresti, dupa modelul parcului Prater din Viena.
  • Tribunalul – Palatul de Justitie. A fost construit in anul 1893, dupa model francez. Edificiul este utilizabil si astazi, aici functionand o sectie a Tribunalului Judetean Teleorman.

Sejururi în Turnu Magurele

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Hotel 3* Turris DETALII