/  /  / 
Cristuru Secuiesc

Cristuru Secuiesc

Transilvania, Romania

vacanta in Cristuru Secuiesc
vacanta in Cristuru Secuiesc
vacanta in Cristuru Secuiesc
vacanta in Cristuru Secuiesc
vacanta in Cristuru Secuiesc
vacanta in Cristuru Secuiesc

Orasul Cristuru Secuiesc, localizat in judetul Harghita, este situat la limita sud-vestica cu judetul Mureș, la gura de varsare a paraurilor Goagiu si Nicou Alb in Tarnava Mare, la o altitudine de 390 m.
Orasul este numit astfel dupa biserica construita in cinstea Sfintei Cruci (Szentkereszt în limba maghiara). In anul 1333, ea a fost numita Sancta Cruce in latina, apoi Keresthw în anul 1459. Cuvantul Székely se referă la Ținutului Secuiesc . Numele romanesc Cristuru Secuiesc este o traducere a denumirii maghiare Székely Keresztúr.
Principalele atractii turistice ale orasului sunt monumente cu o importanta valoare istorica: Biserica Unitariana, cu elemente arhitectonice pastrate din secolul al XI-lea,
Biserica Romano-Catolica datata in secolul al XIII-lea si refacuta in secolul al XIV-lea,
Biserica Ortodoxa, Muzeul Dr. Molnár István, Conacul Gyárfás si Statuia lui Sándor Petőfi, opera sculptorului Márkos Sándor.
Cei care doresc sa petreaca vacanta intr-un mediu primitor si natural, unde traditiile sunt puse la mare cinste de locuitori, vor gasi in Cristuru Secuiesc, hoteluri si pensiuni administrate de oameni calzi si primitori.

Sejururi în Cristuru Secuiesc

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Hostel 3* Tolerancia DETALII
Motel 3* Fogado DETALII