/  /  / 
Dragomirna

Dragomirna

Moldova & Bucovina, Romania

vacanta in Dragomirna
vacanta in Dragomirna
vacanta in Dragomirna
vacanta in Dragomirna
vacanta in Dragomirna
vacanta in Dragomirna

Asezata intre blandele coline ale Bucovinei, la 12 km spre miazanoapte fata de fosta resedinta a lui Stefan cel Mare si Sfant si a mitropolitilor Moldovei.
Asezarea reprezinta un punct de atractie datorita manastirii Dragomirna se inalta ca un arbore in timp, intre ziduri de cetate.
Dincolo de frumusetea peisajului, de neobisnuitul locului, ceea ce produce o impresie de neuitat, este eleganta ciudata a monumentului, cu rigori geometrice de mare rafinament, cu o silueta unica prin proportiile si unitatea volumului, dintre toate celelalte monumente moldovenesti medievale.
Probabil tocmai aceasta unicitate a monumentului a atras inca de timpuriu atentia specialistilor, care dupa epoca si imprejurari au enuntat judecati de valoare diferite, dar marcand intotdeauna profunda lui originalitate.
Odata ajunsi in Dragomirna, turistii aflati in vacanta, cazati in pensiunile din localitate pot vizita: Ansamblul de la Dragomirna, construit la granita dintre doua veacuri, situat la doua etape ale stilului moldovenesc, Complexul de arta medievala manastirea Dragomirna, compus din biserica mica sau a schitului, biserica mare, zidurile de aparare, vechea cladire a egumeniei, cele cinci turnuri, chiliile si paraclisul si nu in ultimul rand Rezervatia naturala Padurea de fagi.

Sejururi în Dragomirna

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Pensiune 3* Anca DETALII