/  /  / 
Gura Humorului

Gura Humorului

Moldova & Bucovina, Romania

vacanta in Gura Humorului
vacanta in Gura Humorului
vacanta in Gura Humorului
vacanta in Gura Humorului
vacanta in Gura Humorului
vacanta in Gura Humorului

Orasul Gura Humorului este situat in depresiunea intramontana cu acelasi nume, dezvoltata la confluenta raului Moldova cu paraul Humor, la o altitudine de 490 m. La nord sunt culmile Obcinei Humorului, la sud Obcina Voronetului iar la vest Obcina Mare. Acesti munti sunt bine impaduriti, iar climatul de adapost confera orasului un cadru placut si pitoresc. Localitatea apare pentru prima data mentionata documentar la 26 februarie 1490, intr-un act emis de cancelaria lui Stefan cel Mare, insa istoria sa ca oras incepe dupa 1900, cand devine centru comercial.
Orasul Gura Humorului este una dintre cele mai importante destinaţii turistice ale Bucovinei si are, pe langa o structura hoteliera de invidiat, cu numeroase pensiuni turistice, numeroase oferte de agrement. Calatorii sositi in vacanta pe aceste meleaguri pot accesa traseele catre toate bisericile cu fresca exterioara, aflate sub patronaj UNESCO: Biserica Sfintei Manastiri Voronet, Capela Sixtina a estului european, Humor, Moldovita, Sucevita, Arbore, Patrauti, Probota, Sfantul Gheorghe - Suceava.
Pentru petrecerea timpului liber, turistii au la dispozitie si Complexul de agrement Arinis, dotat cu: partie de schi cu telescaun si cinci tunuri de zapada, piscina acoperita de dimensiuni olimpice prevazuta cu sauna si jacuzzi, strand cu piscina in aer liber, patinoar natural terenuri si sali polivalente de sport.