/  /  / 
Busteni

Busteni

Muntenia & Oltenia, Romania

vacanta in Busteni
vacanta in Busteni
vacanta in Busteni
vacanta in Busteni
vacanta in Busteni
vacanta in Busteni

Statiunea Busteni este asezata pe cursul superior al raului Prahova, la o altitudine medie de 850 m, intre muntii Bucegi si muntii Baiului.
Atractiile turistice naturale si antropice din aceasta zona sunt: Jepii Mari, Jepii Mici, Piatra Arsa, Caraimanul si Crucea Caraimanului precum si Costila. Pe langa acestea Parcul National Bucegi adaposteste specii ocrotite de plante si animale (Bradul Alb in rezervatia naturala din Valea Urlatorii, tisa, jneapanul, floarea de colt, capra neagra, rasul , veverita si regele carpatilor - ursul brun). De asemenea tot de aici turistul poate porni spre monumentele naturale Babele si Sfinxul de pe platoul Bucegilor - embleme ale turismului romanesc.
Clima specifica Culoarului Prahovean, cu ierni blande si veri racoroase, atmosfera relaxanta, aerul ozonat, maretia muntilor, bazele de agrement si unitatile de cazare moderne, atrag in Busteni an de an mii de turisti iubitori de munte si drumetii, care doresc sa petreaca o vacanta de neuitat in aer curat si liniste.