/  /  / 
Slanic Prahova

Slanic Prahova

Muntenia & Oltenia, Romania

vacanta in Slanic Prahova
vacanta in Slanic Prahova
vacanta in Slanic Prahova
vacanta in Slanic Prahova
vacanta in Slanic Prahova
vacanta in Slanic Prahova

Slanic sau Slanic-Prahova este unul din cele 14 orase ale judetului Prahova.
Istoria si economia orasului Slanic sunt in buna parte legate de prezenta unui zacamant important de sare in zona, atat in subteran cat si la suprafata. Orasul Slanic este situat pe valea paraului omonim, care este afluent al raului Varbilau, care la randu-i este afluent al raului Teleajen.
Orasul este cunoscut pentru lacurile sarate (numite si Bai): Baia Baciului, Baia Verde si Baia Rosie, precum si pentru minele de sare Salina Veche si Salina Noua.
In Salina Noua se extrage in continuare sare, iar mina Salina Veche este deschisa publicului, fiind folosita ca loc de agrement. Intr-una din incaperile Salinei Vechi se desfasoara anual Campionatele Mondiale de Aeromodelism.
Printre obiectivele turistice importante, accesibile unui drumet fara antrenament, se numara Fantana Rece, Releul de televiziune din spatele Padurii de brazi, Dealul cu Semn, Muntele de Sare cu faimoasa Grota Miresii, Piatra Verde, precum si Delusorul Manzului.
Frumusețea distinctă a cadrului natural limitrof, particularitățile climatului local determinate de poziția așezării în vatra unui bazin depresionar, prezența mai multor hoteluri si pensiuni, amenajarile multiple pentru tratament si nu in ultimul rand ospitalitatea localnicilor, confera statiunii Slănic destinatia ideala de vacanta si tratament.

Sejururi în Slanic Prahova

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Hotel 4* Casa Padurii DETALII
Complex Turistic 3* Baia Rosie DETALII
Hotel 2* Slanic DETALII
Hotel 2* Orizont DETALII