/  /  / 
Sarasau

Sarasau

Maramures, Romania

vacanta in Sarasau
vacanta in Sarasau
vacanta in Sarasau
vacanta in Sarasau
vacanta in Sarasau
vacanta in Sarasau

Sarasau este o veche comuna romaneasca, situata la 7 km de Sighet. Satul, urbanizat partial, mai pastreaza parti din ceea ce era odinioara (zona dimprejurul bisericii vechi).
Bogatele urme arheologice invizibile azi la suprafata (in zonele Zapodiei, Valceluse sau Cetatea): cetatuie feudala de secol XII si o mare asezare locuita in secolele IV-XIII si in perioada Hallstatt. La Sarasau s-a descoperit un tezaur din aur (cu 4500 piese) datat din epoca bronzului, dispersat azi la muzeele din Budapesta, Viena si intr-o colectie privata maramureseana.
Principalele obiective turistice din Sarasau: Biserica "Sfintii Arhangheli"- monument istoric, Conacele monumente istorice (ruinate, sau transformate ireversibil), Casa Iurca, Casa Man ambele de secol XIX, si Conacul Mihaly de secol XVIII, Biserica Greco-catolica, ridicata recent in stil futurist si dotata cu o clopotnita indrazneata.
In comuna si imprejurimi sunt hoteluri si pensiuni care intr-o atmosfera de bun gust, rafinament si relaxare, asigura calatorilor sejururi placute.

Sejururi în Sarasau

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Pensiune 3* Alisa DETALII