/  /  / 
Ieud

Ieud

Maramures, Romania

vacanta in Ieud
vacanta in Ieud
vacanta in Ieud
vacanta in Ieud
vacanta in Ieud
vacanta in Ieud

Ieudul este asezat pe Valea Izei, intre Sighet, Viseu si Borsa. A fost atestat documentar in anul 1365. Fost domeniu al voievodului Balc, nepotul lui Dragos Voda.
Atractii turistice
- Biserica din Deal, avand hramul "Nasterea Maicii Domnului" dateaza de la inceputul secolului XVII, ortodoxa. Este considerata intre cele mai vechi biserici de lemn din Maramures, fiind inscrisa pe lista patrimoniului mondial al UNESCO.
- Biserica din Ses - Josani (sau din vale) - "Catedrala din lemn" a Maramuresului istoric, greco-calolica. A fost ridicata in anul 1712 sau 1717.
- Muzeul satului Ieud, amenajat intr-o fosta gospodarie taraneasca, la baza dealului pe care se afla cea mai veche biserica de lemn din Maramures, muzeul cuprinde o colectie de obiecte de port popular si unelte specifice acestei zone.
In capatul satului se gasesc cateva ateliere traditionale, iar inainte de noua biserica de lemn, pe o straduta ingusta peste apa, se afla o gospodarie unde poate fi vizitat un complex mecanic inca functional cu moara, piva si valtoare.
Pensiunile nu lipsesc din peisaj, ele venind in intampinarea turistilor sositi in vacanta, cu oferte de cazare atractive.

Sejururi în Ieud

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Pensiune 2* Ilea DETALII