/  /  / 
Botosani

Botosani

Moldova & Bucovina, Romania

vacanta in Botosani
vacanta in Botosani
vacanta in Botosani
vacanta in Botosani
vacanta in Botosani
vacanta in Botosani

Botosaniul, numit si "Orasul Domnitelor" ca apanaj al Doamnelor Moldovei, este resedinta si cel mai mare oras al judetului cu acelasi nume.
Situat in partea de nord a Romaniei, este mentionat documentar in "Letopisetul Tarii Moldovei" (1439), dar vechimea sa este mult mai mare.
Descoperirile arheologice de pe teritoriul judetului Botosani, confirma faptul ca in aceasta zona au fost prezente asezari omenesti inca din paleolitic.
Specifice culturii Cucuteni sunt vasele de ceramica si pamant ars, pictate in 2 sau 3 culori, de un inalt nivel artistic. Turistii aflati in trecere sau in vacanta in Botosani, au la dispozitie numeroase locuri de cazare, dispuse in hotelurile si pensiunile existente.
Din punct de vedere turistic in orasul Botosani si in imprejurimi se pot vizita parcul Mihai Eminescu, Muzeul Judetean (1913), Casa memoriala "Nicolae Iorga", Casa Antipa, centrul vechi care grupeaza un numar mare de cladiri cu destinatie comerciala datand din sec. XVII-XVIII, Casa Silion, padurea Tudora cu rezervatia de tisa, Biserica "Sf. Nicolae" - Popauti, ctitorie a domnitorului Stefan cel Mare si Sfant din 1496, Biserica Lipoveneasca, Biserica Uspenia, Manastirea Cosula din localitatea cu acelasi nume, construita in timpul domniei lui Petru Rares, Casa memoriala "Mihai Eminescu" - Ipotesti, Casa memoriala "George Enescu" din Liveni si Muzeul Memorial "George Enescu" din Dorohoi, Galeriile de arta "Stefan Luchian".

Sejururi în Botosani

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Hotel 4* Rapsodia DETALII
Hotel 4* Maria DETALII
Hotel 3* Belvedere DETALII