/  /  / 
Mahmudia

Mahmudia

Dobrogea, Romania

vacanta in Mahmudia
vacanta in Mahmudia
vacanta in Mahmudia
vacanta in Mahmudia
vacanta in Mahmudia
vacanta in Mahmudia

Mahmudia, localitate situata pe malul drept al bratului Sf. Gheorghe al Deltei Dunarii, este destinatia ideala pentru relaxare si odihna, in orice anotimp. Mahmudia va asteapta cu portile si inima deschisa in acest minunat colt al naturii care este Delta Dunarii, pentru a avea parte de o experienta captivanta si unica, de la un autentic bors de peste si o sauna traditionala, pana la excursii cu barca in cele mai ascunse colturi ale deltei.
Cele mai cunoscute obiective turistice sunt: Cetatea Salsovia si Vestigiile Cetatii Salsovia, precum si Pestera Tunel, ce a luat nastere in urma eroziunii unui afluent al fluviului ce strapungea calcarul.
Nu departe de aici, se intinde Rosca Buhaiova, o zona protejata inca din anul 1940, situata in nordul deltei, in nordul depresiunii Matita-Merhei. Cuprinde un complex de lacuri si balti, dar si o diversitate de biotopi reprezentativi pentru delta fluviala, precum: plauri plutitori si fixati, mlastini stuficole, grinduri fluviale, garle naturale, terenuri inundabile, zavoaie de salcii.
Zona a fost declarata rezervatie a biosferei, impreuna cu Padurea Letea. Lacurile de aici cuprind cele mai mari colonii de pelican comun din Europa. In prezent aici traiesc peste 3.500 de perechi de pelican comun care se aduna pentru a cuibari precum alte pasari precum egreta mare, egreta mica si lopatari, specii care se bucura de acelasi statut.
Nucleul acestei zone de regim de protectie integrala il constituie lacurile Rosca si Buhaiova. Fauna rezervatiei este reprezentata de vidra, nurca, hermelina, enotul, vulpea, mistretul si pasari, iar lacurile sunt impodobite cu specii de nufar alb si galben sau piciorul cocosului.

Sejururi în Mahmudia

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Hotel 4* Mon Jardin DETALII