/  /  / 
Putna

Putna

Moldova & Bucovina, Romania

vacanta in Putna
vacanta in Putna
vacanta in Putna
vacanta in Putna
vacanta in Putna
vacanta in Putna

Comuna suceveana Putna este situata la 30 de kilometri nord – vest de orasul Radauti. Este marginita de dealuri impadurite care ating altitudini de pana la 800 de metri. Se invecineaza cu Straja la nord, cu Vicovul de Jos si Sucevita la est si cu Moldovita la sud.

Aparitia acestei localitati este strans legata de zidirea de catre Stefan cel Mare a Manastirii Putna intre anii 1466 – 1469. La inceputul acestei perioade, domnitorul a mutat de la Volovat la Putna bisericuta de stejar ctitorita de Dragos Voda.
La scurt timp dupa sfintire, Manastirea Putna a devenit un puternic centru de cultura si arta.
De scoala manastireasca de aici se leaga si numele lui Iacob Putneanul care, ajuns Mitropolit al Moldovei, renoveaza manastirea pe cheltuiala sa si intemeiaza aici, in 1765, o academie duhovniceasca, pusa sub indrumarea lui Vartolomei Mazareanu.
Scoala manastireasca de la Putna a imbogatit patrimoniul artistic al tarii, a pus bazele traditiilor muzicale putnene si a sprijinit educatia satenilor care multa vreme si-au dat copiii la acea scoala.
Turistii care poposesc in acest colt de rai romanesc, descopera numeroase pensiuni agroturistice unde gazdele primitoare le asigura toate conditiile pentru a petrece,
alaturi de cei dragi, vacante de neuitat, intr-un cadru natural deosebit.

Sejururi în Putna

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Pensiune 4* Musatinii DETALII
Pensiune 3* Cabana Putna Dorina DETALII