/  /  / 
Vadu Izei

Vadu Izei

Maramures, Romania

vacanta in Vadu Izei
vacanta in Vadu Izei
vacanta in Vadu Izei
vacanta in Vadu Izei
vacanta in Vadu Izei
vacanta in Vadu Izei

Comuna Vadu Izei, asezata la confluenta vailor Iza si Mara, este ca toate asezarile maramuresene, o pastratoare de traditii si obiceiuri care se transmit inca la cei tineri. Departe insa, mandria cea mai de pret a comunei este reprezentata de multitudinea de porti sculptate - considerate a fii drept cele mai frumoase din zona. Alaturi de acestea, obiceiurile locurilor, arta si portul popular - pe care locuitorii il poarta indiferent de zi.
Comuna Vadu Izei este cunoscuta prin "Portile maramuresene" executate de Gheorghe Borodi, prin cantecele Mariei Trifoi cu cantecul "Mocirita cu trifoi", ale virtuosului violonist Gheorghe Covaci Cioata, care in 1976 castiga cu taraful sau "Discul de aur" Dijon (Franta), precum si prin poezia lui Tiberiu Utan si a desenelor valorosului artist grafician Vasile Kazar.
Maramuresul este supranumit „tara bisericilor de lemn”, insa in Vadu Izei mai gasiti ceva foarte frumos: aproape toate tipurile de ceramica: ceramica rosie nesmaltuita, ceramica smaltuita ornamentata cu cornul sau ceramica decorata cu pensula.
Atractii turistice: biserica de lemn din Vadu Izei. O vacanta petrecuta la Vadu Izei, intruna din pensiunile ridicate de localnici, ofera turistilor ineditul participarii la
activitatile specifice de ferma; vizite la stana cu degustarea produselor specifice; vizite la mesterii artizani din localitate; seri si mese festive cu ceterasi; plimbari cu caruta sau sania trasa de cai; excursii si drumetii in zonele impadurite din apropiere.

Sejururi în Vadu Izei

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Pensiune 3* Dumbrava Minunata DETALII
Pensiune 3* Doina DETALII
Pensiune 3* Agroturistica Raluca DETALII
Pensiune 3* Sub Cetate la Matei DETALII
Casa Particulara 2* Muntean DETALII