/  / 
Croatia

Croatia

vacanta in Croatia
vacanta in Croatia
vacanta in Croatia
vacanta in Croatia
vacanta in Croatia
vacanta in Croatia
Croatia este o tara in care se imbina armonios trasaturile mediteraneene cu cele specifice Europei Centrale. Cu toate ca se numara printre tarile mici ale Europei, Croatia este binecuvantata cu o varietate de regiuni geografice, de la zone muntoase la zone de coasta si litoral. Intr-o suprafata relativ restransa se intalnesc peisaje pe care o persoana ar trebui sa le caute, in mod normal, in cele mai indepartate parti ale Europei sau ale lumii.
Croatia are o zona de coasta impadurita, cu numeroase insule ce prezinta particularitati asemanatoare celor din Marile Sudului: vechi orase mediteraneene cu strazi inguste si case de piatra, asemanatoare celor intalnite in unele zone ale Italiei, precum si pajisti si campii intinse si inverzite, cu pereti uscati de piatra, ce par a fi transportati din regiunile rurale ale Irlandei.
Zonele muntoase ale Croatiei se caracterizeaza prin padurile intinse, similare celor din Scandinavia, lacurile romantice, raurile rapide si minunatele sate de munte, asemanatoare celor din Alpi, ca si prin regiunile cu vai adanci, crevase si canioane specifice Vestului Salbatic american.
Litoralul croat este indiscutabil cea mai importanta atractie turistica. In afara de Grecia, Croatia este tara cu cele mai multe insule din regiunea mediteraneana si cu cea mai intinsa zona de coasta, cu o lungime de 1778 km. Se intalnesc aici diferite golfuri, plaje si atractii naturale ascunse, scaldate de apele cristaline ale marii si ornate cu vegetatie mediteraneana.