/  /  / 
Pula

Pula

Peninsula Istria , Croatia

vacanta in Pula
vacanta in Pula
vacanta in Pula
vacanta in Pula
vacanta in Pula
vacanta in Pula

Pula (in italiana Pola) este un orasin cantonul Istria, Croatia, avind o populatie de 57.460 de locuitori (2011). Este o renumita statiune heliomarina si un important centru turistic, cunoscut pentru climatul sau moderat, apele domoale, natura bine conservata dar si pentru bogatul patrimoniu istoric si cultural.
Orasul are o lunga traditie in producerea vinului, pestelui, constructia de vapoare si turism. Pola a fost centrul administrativ al Istriei in Roma Antica.
Orasul este foarte bine cunoscut pentru multele sale cladiri ce au supravietuit din perioada romana, dintre care amfiteatrul din secolul I, denumit la nivel local Arena. Arena este unul dintre cele mai bine conservate amfiteatre din antichitate, fiind folosit si astazi in timpul festivalurilor de film din vara. Alte doua structuri notabile si bine pastrate sunt Arcul de triumf din secolul I, Arcul Sergius si templul zeului Apollo construit in onoarea imparatului roman din secolul I, Cezar Augustus.
Va recomandam si plimbarea prin vechile strazi inguste, cu pavaj roman unde puteti admira cladiri medievalesi renascentiste.

Sejururi în Pula

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Hotel 4* Villa Letan DETALII
Resort 3* Resort Centinera DETALII
Hotel 3* Arcus Residence DETALII