/  /  / 
Trogir

Trogir

Dalmatia Centrala, Croatia

vacanta in Trogir
vacanta in Trogir
vacanta in Trogir
vacanta in Trogir
vacanta in Trogir
vacanta in Trogir

Trogir este un oras istoric si un port pe coasta adriatica fiind situat la 27 km vest de Split. Trogir are o fascinanta traditie urbana, de 2300 de ani. Cultura sa bogata are influente grecesti, romane si venetiene.
Orasul are o concentratie mare de palate, biserici si turnuri si o fortareata pe o insula mica care, din 1997, a intrat in patrimoniul mondial UNESCO. Trogir este cel mai bine intretinut complex romano-gotic nu numai din zona adriatica dar si din toata Europa Centrala. Centrul medieval al Trogirului, inconjurat de ziduri, cuprinde un castel, un turn si palate din perioadele romana, gotica, renascentista si baroca. Cea mai impunatoare cladire din Trogir este biserica St Lawrence.
Cele mai importante atractii sunt: centrul istoric, cu aproximativ 10 biserici si numeroase cladiri din secolul 13; poarta orasului (secolul 17) si zidurile orasului (secolul 15); fortareata Kamerlengo (secolul 15); Palatul Ducelui (secolul 13); catedrala St Lawrence cu Portalul Maestrului Radovan; palatul mic si cel mare Cipiko.

Sejururi în Trogir

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Apartament 3* Medena DETALII
Apartament 3* Belvedere DETALII
Hotel 3* Medena 1 DETALII
Vila 3* Paula, Okrug Gornji DETALII