/  /  / 
Dubrovnik

Dubrovnik

Dalmatia de Sud, Croatia

vacanta in Dubrovnik
vacanta in Dubrovnik
vacanta in Dubrovnik
vacanta in Dubrovnik
vacanta in Dubrovnik
vacanta in Dubrovnik

Dubrovnik este un oras-port si una dintre cele mai proeminente statiuni turistice de la Marea Adriatica, situata in sudul extrem al Croatiei si centrul regiunii Dubrovnik-Neretva.
Dubrovnik a fost fondat prin unirea a doua mici orasele: Laus (numele vine de la cuvantul latin pentru stanca) care era doar o mica insula pe coasta de sud a Dalmatiei, ce oferea adapost pentru refugiatii italieni din orasul Epidaurum si Dubrava (denumit dupa cuvantul slavon dub care inseamna stejar), o asezare a imigrantilor slavi la poalele dealului Srd. Orasul a fost fortificat, urmand sa fie construite doua porturi de fiecare parte a istmului. Comertul sau maritim a crescut, devenind singurul oras-stat pe coasta de est a Marii Adriatice care. In Evul Mediu, rivaliza cu Venetia. Sprijinit de diplomatia sa prospera si experimentata, Dubrovnik a cunoscut un nivel remarcabil de dezvoltare in secolele XV si XVI.
Dubrovnik este o zona turistica linistita si culturala, gazduind numeroase evenimente muzicale si artistice pe tot parcursul anului. Anual se organizeaza Festivalul Verii, cu ocazia caruia cheile orasului sunt inmanate unor artisti, care binedispun populatia din Dubrovnik si oaspetii veniti aici, pe durata unei luni intregi, cu piese, concerte si jocuri.
Dubrovnik si imprejurimile sale au multe de oferit din punct de vedere turistic si generatiilor mai tinere, de exemplu catararea pe stancile abrupte, drumetii prin natura mediteraneana, inotul in marea cristalina. Climatul, de-a lungul regiunii Dubrovnik, este unul mediteranean cu veri fierbinti si uscate si ierni calme si ploioase.

Circuite care ajung în Dubrovnik

Croatia (autocar) 6 zile de la 374.00 EUR Detalii
Serbia - Muntenegru - Croatia - Slovenia (autocar) 10 zile de la 495.00 EUR Detalii