/  /  / 
Opatija & Kvarner

Opatija & Kvarner

Croatia Interioara, Croatia

vacanta in Opatija & Kvarner
vacanta in Opatija & Kvarner
vacanta in Opatija & Kvarner
vacanta in Opatija & Kvarner
vacanta in Opatija & Kvarner
vacanta in Opatija & Kvarner

Istria este regiunea turistica cea mai nordica din Croatia, cu un litoral minunat si pamant verde. Este totodata si cea mai dezvoltata regiune turistica, cea mai apropiata si mai usor accesibila dinspre Europa de vest. Peisajul sau poate fi comparat cu Toscana sau Provence. Primii sai locuitori au fost histrii, de unde si numele peninsulei. Numeroasele popoare si culturi de la romani incoace, si-au lasat amprenta pe pictura murala si arhitectura bogata a bisericilor.
Culturile de vita-de-vie si orasele pitoresti sunt presarate pe tot cuprinsul peninsulei.
Porec este probabil cea mai vizitata statiune din Istria, vestita pentru hotelurile sale, pentru laguna Albastra si Laguna Verde, dar si pentru insula Sf. Nicolae din apropiere. Colonie romana inca din sec. 2, Porec este un oras cu o amprenta romana bine conservata si numeroase cladiri antice romane, sau medievale.
Rovinj este o alta statiune vestita, cu multe cladiri istorice si palate resnascentiste si baroce. Vechiul centru este amplasat pe o peninsula, o fosta insula legata de mal in 1763.
Pula este un oras antic in extremitatea sudica a Istriei, cunoscut datorita amfiteatrului sau vechi de 2000 ani, unul dintre cele mai bine conservate din lume, dar si pentru alte monumente culturale. Cel mai mare port si oras din Istria, centru de comunicatii, economic si administrativ, cu mult soare, este un loc atractiv pentru petrecerea unei vacante.

Sejururi în Opatija & Kvarner

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.