/  /  / 
Zagreb

Zagreb

Croatia Interioara, Croatia

vacanta in Zagreb
vacanta in Zagreb
vacanta in Zagreb
vacanta in Zagreb
vacanta in Zagreb
vacanta in Zagreb

Zagreb este capitala Croatiei fiind situat pe versantul muntelui Medvednica si pe malul raului Sava, la o altitudine de 120 m. Amplasarea favorabila din punct de vedere geografic, in partea de sud-vest a bazinului panonic, care se extinde spre regiunea alpina, dinarica, adriatica si panonica, ofera cea mai buna legatura de trafic intre Europa Centrala si Marea Adriatica.
Pozitia in trafic, concentrarea industriala (prelucrarea metalului, electricitate, textile, industria chimica, farmaceutica, tipografica si a pielii, prelucrarea lemnului, industria hartiei etc.), institutiile sale stiintifice si traditia industriala sublineaza pozitia sa economica fruntasa.
Orasul este relativ prosper dupa standardele est-europene, cu toate ca veniturile medii si preturile sunt mai mici decat in vest.
In Zagreb se afla institutiile administrative centrale ale statului (legislative, judiciare, executive, monetare, de aparare, de sanatate, culturale, educationale s.a.m.d.). Climatul este unul continental, cu 4 anotimpuri distincte. Verile sunt fierbinti si uscate iar iernile sunt reci. Temperatura medie pe timp de iarna este 1C, iar pe timpul verii de 20C. La sfarsitul lunii mai, de obicei, este foarte cald, cu temperaturi de peste 30C. Zagreb este un centru turistic important, nu numai in ceea ce priveste calatoriile din Europa de Vest si Europa Centrala spre Marea Adriatica, dar este si o destinatie turistica de sine statatoare. De la sfarsitul razboiului, Zagreb a atras aproximativ 1 milion de vizitatori anual, mai ales din Austria, Germania si Italia. Cu toate astea, multi turisti care vin in Croatia nu ajung in Zagreb, preferand plajele de pe coasta croata a Marii Adriatice si orasele istorice renascentiste ca Dubrovnik, Split si Zadar.

Circuite care ajung în Zagreb

Serbia - Muntenegru - Croatia - Slovenia (autocar) 10 zile de la 495.00 EUR Detalii

Sejururi în Zagreb

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Hotel 4* Dubrovnik DETALII
Hotel 4* Palace DETALII
Hotel 4* International DETALII
Hotel 3* Central DETALII
Hotel 3* Laguna DETALII