/  / 
Cuba

Cuba

vacanta in Cuba
vacanta in Cuba
vacanta in Cuba
vacanta in Cuba
vacanta in Cuba
vacanta in Cuba
Republica Cuba este un stat in nordul Americii centrale, situat la confluenta Marii Caraibelor, a Golfului Mexic si Oceanului Atlantic. La nord se afla SUA si Bahamas, la vest Mexic, la sud Insulele Cayman si Jamaica, iar la sud-est Haiti.
Insula alungita Cuba, cea mai mare insula din Caraibe, este marginita la nord de Stramtoarea Florida si de Oceanul Atlantic de Nord, la nord-vest de Golful Mexic, la vest de Canalul Yucatan, la sud de Marea Caraibelor iar la est de Stramtoarea Windward.
Cuba ocupa intreaga insula si alte insulite invecinate, precum Isla de la Juventud, cunoscuta si sub numele de Insula Pinilor.
Insula principala este a 16-a dintre cele mai mari din lume. Relieful insulei e variat: campii intinse sau usor valurite, dealuri abrupte si munti, in principal in partea de sud. Cel mai inalt varf este Pico Real del Turquino (2.005 m).
Clima este tropicala, imblanzita de vanturi regulate.
Intre ianuarie si aprilie, cand temperaturile sunt mai scazute, este sezonul recomandat ca fiind optim pentru a merge in Cuba. Sezon ploios, din mai-iunie pana in noiembrie. Uragane, mai frecvente, in septembrie si octombrie. Cele mai ploioase luni sunt octombrie, noiembrie si mai.