/  /  / 
Agia Pelagia

Agia Pelagia

Insula Creta, Grecia

vacanta in Agia Pelagia
vacanta in Agia Pelagia
vacanta in Agia Pelagia
vacanta in Agia Pelagia
vacanta in Agia Pelagia
vacanta in Agia Pelagia

Agia Pelagia este un sat de pescari de pe litoral, construit in centrul unui golf pitoresc in forma de amfiteatru. Este situat la 23 km nord-vest de Heraklion, capitala insulei Creta si la o distanta de 25 km de aeroportul din Heraklion si 23 km de ferryboat. Inconjurat de munti si dealuri, Agia Pelagia se afla chiar in mijlocul insulei Creta, cu aproximativ 9 plaje mici de nisip, ideale pentru cei care prefera mai multa intimitate.
Agia Pelagia isi trage numele de la biserica omonima, Manastirea Sebbathians, ruinele careia se gasesc la o distanta de 1 km de sat, catre vest.
Pe parcursul ultimilor ani, statiunea a cunoscut o dezvoltare turistica, iar plajele sale atrag multi vizitatori, care gasesc aici toate tipurile de servicii.
De la Agia Pelagia puteti vizita mormintele post-minoice precum si Universitatea Pritanion din secolul 4 i.Hr., care au fost gasite în 1970 la Kladotos Kladistos.
Merita vizitata si pestera din apropiere, numita Evresi in care, conform legendei localnicilor, a fost gasita o icoana a Sfintei Maria.
In sat sunt multe taverne, oferind feluri de mancare traditionale, dar si internationale, baruri, cafenele, magazine si buticuri.

Sejururi în Agia Pelagia

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.

Hoteluri cu tarife disponibile la cerere

Hotel 3*+ Panorama Village DETALII