/  /  / 
Rethymno

Rethymno

Insula Creta, Grecia

vacanta in Rethymno
vacanta in Rethymno
vacanta in Rethymno
vacanta in Rethymno
vacanta in Rethymno
vacanta in Rethymno

Rethymno este situat intre Chania si Heraklion si este al treilea oras din isula Creta. Orasul vechi Rethymno mentine inca aspectul sau aristocrat, cu cladirile datând din secolul al XVI-lea, cu usi arcuite, scari de piatra bizantine si elene, vestigii romane, micul port venetian si ingustele sale strazi.

Se ajunge usor in Rethymno, fiind la distanta mica de cele doua aeroporturi de pe insula, Chania si Heraklion.Se poate ajunge si cu feribotul, din portul Pireu-Atena.
Exista doua parti ale orasului Rethymno: zona cu hoteluri de pe plaja, care se intinde in partea de est a orasului Rethymno si orasul vechi care ofera un amestec de arhitectura si istorie, influente culturale si diverse stiluri, de la cel venetian la cel musulman.
In statiune se pot vizita
  • cetatea, construita in stil venetian, in 1573, special gandita pentru a proteja orasul.
  • Muzeul de Arheologie, cu exponate din perioada neolitica pana in perioada ocupatiei romane, cu figurine ale zeitelor minoice.
  • Muzeul de Folclor si Istorie,
  • Loggia venetiana,
  • Moscheea Kara Musa Pasa si fantana Rimondi.

In fiecare an, la sfarsitul lunii februarie si incepututl lunii martie este un carnaval in Rethymno, unde sunt prezentate costume ciudate si pline de culoare, ce culmineaza cu o parada. Foarte aproape de manastire se gaseste si un sit arheologic.