/  /  / 
Kardamena

Kardamena

Insula Kos, Grecia

vacanta in Kardamena
vacanta in Kardamena
vacanta in Kardamena
vacanta in Kardamena
vacanta in Kardamena
vacanta in Kardamena

Kardamena este o statiune turistica moderna, la o distanta de 29 km sud-vest de orasul Kos numarand in jur de 1800 rezidenti permanenti.
Case si alte constructii s-au construit de-a lungul plajei si zona este foarte frumoasa, plina de culturi, copaci si verdeata.
Portul mic din acest oras conecteaza Kos de Nisiros.
In Kardamena puteti admira vechea cladire restaurata care astazi gazduieste un cabinet medical rural si bisericile din Agia Varvara, Agion Anargiron si Panagia.
Ruinele orasului antic Alasarna, aduse la lumina de sapaturi arheologice, includ un sanctuar dedicat lui Apollo si Hercule, un templu din marmura datind din secolul al 3-lea i.Hr., un teatru, unele constructii romane si ruinele unei bazilici crestine dedicat Agia Theotita (Sfanta Divinitate) .
Zona ofera multe alternative de cazare si mancare buna la numeroasele taverne de peste, taverne traditionale si restaurante cu preparate din bucataria greceasca si europeana.
Inot, plaja si sporturi acvatice gasiti pe plaja lunga cu nisip fin din Kardamena.
O barca pentru excursii, pleaca zilnic catre Agia Irini, cunoscuta pentru izvoarele sale termale si apele sale terapeutice care sunt potrivite pentru probleme ginecologice .