/  /  / 
Pontikonisi

Pontikonisi

Insula Corfu, Grecia

vacanta in Pontikonisi
vacanta in Pontikonisi
vacanta in Pontikonisi
vacanta in Pontikonisi
vacanta in Pontikonisi
vacanta in Pontikonisi

Insula Pontikonisi, in pofida faptului ca este nelocuita, se numara printre cele mai populare atractii turistice ale insulei Corfu. Putine locuri din Grecia au fost fotografiate atat de intens precum aceasta mica bucata de pamant, aflata in imediata apropiere a Peninsulei Kanoni, la aproximativ 5 km departare de centrul orasului Corfu. Vizitarea acestei insule este inclusa in mai toate programele excursiilor si pelerinajelor pe Insula Corfu.
Insula Pontikonisi este cunoscuta pentru biserica bizantina pe care o adaposteste, ce a fost construita in secolele XI-XII. Aceasta mica biserica bizantina cu hramul Schimbarea la Fata, are planul in forma de cruce inscrisa cu cupola.
Insula Corfu si-a primit numele dupa nimfa apelor, Corcyra, fiica zeului raului. Mitul spune ca Poseidon s-a indragostit de Corcyra (Korkyra) pe care a dus-o pana pe aceasta insula ce avea sa-si ia numele de la iubita sa (pana in zielele noastre, insula este cunoscuta grecilor cu numele Kerkyra).
Cea mai frumoasa panorama asupra intregului golf si asupra insulei Pontikonisi este posibila din Kanoni, una dintre cele mai cunoscute regiuni ale Insulei Corfu, numita astfel dupa un tun ridicat aici de catre francezi in 1789.

Sejururi în Pontikonisi

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.