/  /  / 
Parga

Parga

Insula Lefkada, Grecia

vacanta in Parga
vacanta in Parga
vacanta in Parga
vacanta in Parga
vacanta in Parga
vacanta in Parga

Parga este un orasel din Grecia, bijuteria cea mai pretioasa a regiunii Epirus. Parga este ascuns printre stanci si gradini cu maslini, amintind de pitorestile statiuni turistice de pe coasta Amalfi a Italiei. De fapt, la o privire mai atenta veti observa ca majoritatea caselor din Parga Grecia tradeaza povestea venetiana a orasului. Dincolo de casele colorate cocotate pe stanci, venetienii au lasat in urma lor si ruinele unui castel, destinatia ideala pentru cei care vor sa surprinda panorame de vis ale orasului si imprejurimilor.
Parga este situat la mijlocul drumului ce leaga Igoumenitsa de Preveza, o calatorie ce are ca punct de plecare oricare dintre aceste doua orase durand in jur de o ora si jumatate. Un bilet de autobuz costa aproximativ €6/persoana.
Majoritatea turistilor romani prefera sa ajunga aici cu masinile personale.
Odata ajunsi in Parga este recomandat sa lasati masinile in parcari si sa descoperiti orasul la pas.
Strazile sunt inguste, iar locurile de parcare sunt limitate, astfel ca plimbarile pe jos sunt mai multe decat indicate.
Parga este un loc ideal si pentru cei carora le plac drumetiile in natura, stancile abia asteptand sa fie catarate. Desi sunt multe trasee ce pot fi parcurse, municipalitatea orasului Parga are indicatoare doar pentru traseul ce duce din oras la plaja Valtos, si de aici la vechea fortareata Ali Pasha, din satul Anthousa, locul ideal pentru petrecerea unei zile in natura si admirarea peisajelor locale.