/  /  / 
Salonic

Salonic

Grecia

vacanta in Salonic
vacanta in Salonic
vacanta in Salonic
vacanta in Salonic
vacanta in Salonic
vacanta in Salonic

Pe numele sau grecesc Thessaloniki, orasul Salonic este al doilea ca marime din Grecia si cel mai important centru economic si cultural din regiune. Cu o istorie indelungata, fondat langa mare, in apropierea Golfului Thermaikos, este astazi o metropola moderna, cosmopolita, cu un farmec aparte prin imbinarea dintre obiectivele turistice, siturile istorice si ritmul alert al vietii moderne.
Orasul Salonic are numeroase obiective care trebuie vizitate, si cel mai bun inceput sunt siturile arheologice, ideale pentru a descoperi trecutul unei mari civilizatii. Nici monumentele bizantine nu sunt putine la numar in Salonic, orasul fiind considerat un adevarat muzeu in aer liber.
Zona centrala este dominata de Piata Aristotelous, inconjurata de cladiri monumentale si cu deschidere la apa.
Privit ca unul dintre cele mai frumoase muzee din Europa, Muzeul de Arheologie din Salonic, aflat langa renumitul Turn Alb, gazduieste o colectie uriasa, incluzand incredibilele comori ale mormantului lui Filip Macedon, tatal lui Alexandru cel Mare, descoperite in Vergina, in 1977.
Un alt obiectiv interesant se gaseste in Piata Dikasterion, pe doua nivele, care in antichitate reprezenta inima orasului. Acesta a fost descoperit in anul 1960 si in cadrul lui se afla un mare teatru, de altfel locul cel mai bine conservat din Forum si care inca mai este folosit ocazional, pentru concerte, in timpul verii.

Circuite care ajung în Salonic

Grecia (autocar) 7 zile de la 299.00 EUR Detalii