/  /  / 
Praga

Praga

Cehia

vacanta in Praga
vacanta in Praga
vacanta in Praga
vacanta in Praga
vacanta in Praga
vacanta in Praga

Capitala Cehiei, numita si "Orasul celor 100 de turnuri" sau "Orasul de aur", are 1.200.000 de locuitori si este situata in Boemia Centrala, pe cursul raului Vltava. Praga se numara printre cele mai frumoase orase din Europa. Din 1992 UNESCO a inclus Praga in patrimoniul universal. Dupa Londra, Paris, Roma, Madrid si Berlin, Praga este al 6-lea cel mai vizitat oras din Europa.
Orasul vechi, numit in ceha Stare Mesto, reprezinta zona spre care se indreapta cei mai multi vizitatori. Aici, in partea sudica a fostei primarii, se gaseste Ceasul Astronomic construit in 1410 si de 600 de ani merge aproape fara intrerupere.
Complexul arhitectonic Hradcany, format din
  • Castelul Hradcany care in trecut a fost resedinta regala si care in prezent adaposteste institutia prezidentiala, din
  • catedrala gotica Sfantul Vitus, cel mai important edificiu ecleziastic din tara si din
  • gradini superbe reprezinta o alta atractie a capitalei cehe.

Podul Carol este un alt obiectiv interesant pentru ca cele 30 de statui formeaza o adevarata galerie de sculptura, dar si pentru ca aici pot fi intalniti negustori de suveniruri, papusari, pictori si muzicanti.

Un loc incarcat de mister este Vysegrad, Cetatea de Sus, despre care se spune ca aici ar fi trait legendara printesa Libuse.

Universitatea Carol, una dintre cele mai vechi din Europa Centrala,

Cartierul Evreiesc, Teatrul National, Metronomul si Muzeul Franz Kafka sunt alte obiective indragite de turistii care poposesc intr-unul din cele mai frumoase orase din lume.