/  /  / 
Budapesta

Budapesta

Ungaria

vacanta in Budapesta
vacanta in Budapesta
vacanta in Budapesta
vacanta in Budapesta
vacanta in Budapesta
vacanta in Budapesta

Capitala Ungariei este un oras de o frumusete aparte si in acelasi timp are o istorie indelungata si foarte zbuciumata. Din punct de vedere turistic, Budapesta este intotdeauna o destinatie interesanta, intrucat beneficiaza de nenumarate facilitati si puncte de atractie. In toate acestea trebuie mentionat rolul pe care il joaca Dunarea, caci ea aduce anual sute de mii de turisti pe luxoasele vase de croaziera, interesati sa descopere frumusetile orasului. Trebuie spus de asemenea ca unul dintre cele mai placute moduri de a vizita orasul este de pe puntea unui vaporas, in orele serii, cand orasul este inundat de lumina.
De aici, toate cladirile impunatoare de pe malurile Dunarii se dezvaluie intr-o alta forma decat cea pe care o percepem la lumina zilei. Pornind din dreptul insulei Margareta si terminand in dreptul podului Lagymaniosy, panorama orasului se dezvaluie intr-un ritm alert astfel incat nu stii catre ce mal sa-ti indrepti privirea mai intai.
Un astfel de tur by night trebuie continuat cu o plimbare pe dealul unde se afla Citadella, de unde orasul se poate vedea de la un alt nivel, fapt ce are un impact coplesitor.
Tot ce mai trebuie facut pentru a ramane definitiv indragostit de acest oras este plimbarea in Piata Eroilor, si apoi se poate servi cina in unul din numeroase restaurante de pe celebra strada Vaci.
O zona cu un potential turistic enorm este dealul pe care se afla Palatul Regal, la care se poate ajunge si cu un funicular ce urca din piata Adam Clark, deal pe care se mai afla si basilica Matei Corvin si Bastionul Pescarilor.
Privind din fata masivul Palat Regal pu