/  /  / 
Viena

Viena

Austria

vacanta in Viena
vacanta in Viena
vacanta in Viena
vacanta in Viena
vacanta in Viena
vacanta in Viena

Viena este un oras absolut fermecator, incarcat de istorie, cunoscut mai ales datorita valsului care se danseaza in salile de bal.
In prima saptamana a fiecarui an se organizeaza celebrele baluri unde au acces doar cei care cunosc pasii de vals. Si daca tot ajungeti la Viena primul drum ati putea sa il faceti la palatele Hofburg si Schonbrunn. Cel din urma este si locul unde se afla prima gradina zoologica din lume, dar si nenumarate galerii de arta. Bisericile gotice si cladirile baroce din Viena sunt faimoase. Dar si cafenelele vieneze merita sa fie luate in considerare. Au o istorie lunga si sunt celebre pentru distinctia lor. Viena este singura capitala a lumii care are propriile sale podgorii. In capitala Austriei, vinul se serveste in pub-uri numite Heuriger. Se bea deseori si sub forma de G'spritzer, cu apa. Specific Austriei este vinul alb, Gruner Veltliner. Sigur ati auzit de deliciosul schnitzel vienez, dar si deserturile sunt absolut delicioase. Strudelul cu mere si torturile cu ciocolata sunt doar doua dintre delicatese.
Viena este numita si capitala muzicala a lumii. Pe langa compozitori ca Mozart sau Beethoven, aici au creat artisti ca Schiele sau Klimt. Tot aici si-a pus versurile pe hartie Rilke. Farmecul orasului nu consta numai in aspecte ce tin de trecut. Este un loc aflat in pas cu timpul, asa ca, daca nu aveti dispozitia potrivita pentru a merge la opera, puteti alege un concert punk.