/  /  / 
Canakkale

Canakkale

Turcia

vacanta in Canakkale
vacanta in Canakkale
vacanta in Canakkale
vacanta in Canakkale
vacanta in Canakkale
vacanta in Canakkale

Canakkale este un oras port al Turciei, care face parte din provincia cu acelasi nume, situata pe coasta asiatica a stramtorii Dardanele.
Canakkale, reprezinta un important centru comercial si punct de legatura intre Asia si Europa.
Vestigiile fortaretei construite in anul 1452 de sultanul Mohamed al II-lea vegheaza asupra orasului care in secolul al XIX-lea devenise un important centru diplomatic cu consulate si puncte vamale. Troia lui Homer l-a fascinat atat de mult pe arheologul german Heinnrich Schliemann, incat acesta avea sa descopere in 1891 numai pe baza datelor din Iliada si Odiseea, ramasitele unei civilizatii din epoca bronzului, datata cu 1200 de ani inaintea Troiei.
Odata cu cetatea Troiei se deschide drumul mirific catre renumitele cetati antice: Pergam, Assos, Efes, Hierapolis, Priene, Milet si Didyma.
Muzeul de Arheologie din Canakkale, situat pe drumul spre Troia, adaposteste obiecte vechi, sculptura si ceramica de Troia, inclusiv o amuleta de cristal si un cap de leu, un ghiveci in forma de cap de femeie, pocale si teracote frumoase. Exista si colectii de costume, monede romane, bizantine si otomane si o etalare de haine militare ale lui Ataturk.