/  /  / 
Halong Bay

Halong Bay

Vietnam

vacanta in Halong Bay
vacanta in Halong Bay
vacanta in Halong Bay
vacanta in Halong Bay
vacanta in Halong Bay
vacanta in Halong Bay

Golful Halong este una dintre minunile naturale ale lumii si probabil una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta. A fost descoperit de catre exploratorii francezi in secolul al XIX-lea si inclus in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO in 1994.
Este situat in partea de nord-est a Vietnamului, in provincia Quang Ninh, aproape de granita cu China. Ocupa o suprafata de 334 km2 si cuprinde 775 de insulite cu fauna si flora luxurianta (ecosistemul golfului cuprinde 14 specii endemice de plante si 60 de specii endemice de animale).
Denumirea provine de la o legenda conform careia regele Vietnamului a cerut ajutorul zeilor pentru a castiga o batalie cu armata chinezilor. Zeii, induplecati de rugaminte, au trimis o familie de dragoni din ceruri. Locul in care dragonii au coborat se numeste Halong.
Fiind clasificata drept una dintre cele 7 minuni ale naturii, are un mediu natural care s-a conservat perfect in ultimii 300 de milioane de ani. Insulitele s-au format in timpul a 500 de milioane de ani de evolutie geologica, modelate de cresterea si descresterea nivelului marin si de curentii oceanici.

Sejururi în Halong Bay

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.