/  /  / 
Oxford

Oxford

Anglia

vacanta in Oxford
vacanta in Oxford
vacanta in Oxford
vacanta in Oxford
vacanta in Oxford
vacanta in Oxford

Oxford este unul dintre cele mai cunoscute orase din Anglia, in special datorita universitatii sale sau a rivalitatii sportive cu celalalt simbol al invatamantului academic – Cambridge.
A fost fondat de saxoni, in secolul al VIII-lea, iar numele sau s-ar traduce in romana prin Vadul Taurului. Dar i se mai spune si orasul turnurilor visatoare, datorita arhitecturii sale armonioase.
Pentru istoria recenta, Oxford este cunoscut pentru ca multe secvente ale seriei de filme Harry Potter au fost filmate aici. De asemenea, aici s-a filmat si pelicula Alice în ?ara Minunilor.
In fiecare inceput de mai, sub Podul Suspinelor din Oxford, primavara este intampinata printr-un dans traditional care se numeste dansul Morris si este vechi din secolul al XV-lea, fiind importat din Olanda dar, costumatia dansatorilor si pasii de dans sunt destul de asemanatoare cu dansul calu?arilor.
Unul dintre cele mai renumite muzee din Regatul Unit este muzeul Ashmolean. Pute?i profita de o vizita in Oxford pentru a vizita expozitia „Descoperindu-l pe Tutankamon”. Nu rata?i nici Muzeul Istoriei si Stiintei, unde se pastreaza unele dintre cele mai interesante colectii de instrumente astronomice vechi de câteva sute de ani.

Sejururi în Oxford

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.