/  /  / 
Delhi

Delhi

India

vacanta in Delhi
vacanta in Delhi
vacanta in Delhi
vacanta in Delhi
vacanta in Delhi
vacanta in Delhi

Capitala Indiei, Delhi este format din doua orase - Old Delhi, ingramadit in stradutele de sub zidurile impozantului Fort Rosu si New Delhi, citadela imperiala cu bulevarde largi si bungalouri spatioase, creata de arhitectii britanici Lutyens si Baker in anii 1920.
Cladirile din New Delhi sunt de un clasicism simplu, aproape brutal. Strada Janpath care se intinde de la Poarta Indiei pana la Palatul Prezidential este dovada maretiei imperiului in aceeasi masura ca Fortul Rosu, fiind unul dintre bulevardele largi ale New Delhi, unde veti gasi si majoritatea muzeelor orasului si principalele zone de cumparaturi.
Populatia este predominant hindusa, nu doar din cauza ca asa era si pe vremea conducerii britanice, ci fiindca dupa Independenta in oras au sosit foarte multi refugiati hindusi din Bengalul de est si Pakistan Punjab.
Orasul continua sa se extinda, centrul New Delhi devenind neancapator pentru atatea magazine, cluburi, restaurante si baruri care deservesc patura mijlocie a orasului, aflata in crestere. Multe afacei se muta in sudul Delhi, zona vasta de dincolo de orasul colonial. Pe langa facilitatile moderne, aici veti gasi si unele dintre cele mai vechi atractii ale orasului Delhi - Mormantul lui Humayun, Qutb Minar si ruinele Tughluqabad.

Sejururi în Delhi

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.