/  /  / 
Meknes

Meknes

Maroc

vacanta in Meknes
vacanta in Meknes
vacanta in Meknes
vacanta in Meknes
vacanta in Meknes
vacanta in Meknes

Meknes este Un oras Imperial din Maroc denumit si Versailles-ul Marocului, capitala regelui Moulay Ismail, populatia Orasului Meknes este estimata la 900000 de locuitori, Medina(Orasul Vechi) din Meknes este din 1996 un patrimoniu Mondial UNESCO cu peste 45 KM de ziduri si monumente istrorice mai ales Bab Elmansour si saht elHdim. Este al cincilea oras ca marime din Maroc dupa Casablanca Rabat Fes si Marrakech.
In secolul al XVII-lea Sultanul Moulay Ismail a descoperit Meknes, apoi si-a pus in gand sa-l transforme in cea mai fabuloasa dintre capitalele imperiale si a inceput constructia de palate, moschei, gradini, lacuri, granare si adaposturi pentru animale. Desi toate acestea au fost construie de-a lungul a 50 de ani, totusi orasul de vis al Sultanului Moulay Ismail, inconjurat de ziduri cu metereze, nu a fost niciodata terminat, dar chiar si asa ruinele sunt intr-adevar grandiose. Portile de acces sunt adevarate monumente, pietele sale sunt amalgamuri in care neobisnuitul convietuieste cu banalul, pitorescul cu traditia, totusi ruinele nu si-au pierdut maretia imperiala, iar muzeele sunt gazduite in palate... Meknes va ramane pentru totdeauna un vis.
Vei fi vrajit de ruinele Dar el-Makhzen (Palatul Regal), unul dintre cele mai somptuoase din Meknes, cu uluitoarele sale arcade ce vor sa imbratiseze cerul. Vei vizita Medina si cartierul evreiesc. Dupa servirea pranzului (optional), vei pleca spre Fez si vei face o oprire pe drum, pentru a vedea ruinele vechiului oras roman de la Volubilis.

Sejururi în Meknes

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.