/  /  / 
Marsilia

Marsilia

Franta

vacanta in Marsilia
vacanta in Marsilia
vacanta in Marsilia
vacanta in Marsilia
vacanta in Marsilia
vacanta in Marsilia

Situata pe coasta de sud-est a Frantei, la Marea Mediterana, Marsilia este cel mai vechi oras al tarii si al doilea oras ca marime dupa Paris.
Datorita trecutului sau unic - initial aici se stabilisera marinarii greci in anul 600 i.Ch. - acest port este plin de istorie si de arhitectura uimitoare.
In centrul orasului se afla splendida cladire Notre Dame de la Garde, care este construita pe fundatia unei biserici din secolul al XIII-lea cu origini misterioase, cu colectiile sale inchinate supravietuitorilor razboiului si marii. Clopotnita este inchinata Sfintei Fecioare si este foarte cunoscuta; are 47 de metri inaltime si o statuie de aur a Sfintei Fecioare in varf, care este protectoarea orasului.
In apropiere se afla Longchamp, un palat aproape renascenist, deci foarte asemanator cu vilele italiene de pe timpuri, inconjurat de gradini, apa, fantani alegorice si statui.
Nu departe de Marsilia se afla orasul Avignon. Avand o structura arhitectonica extraordinara Avignonul este vizitat de milioane de pelerini si de turisti din intreaga lume. Amestecul de rase este foarte interesant: arabi, europeni, nord-africani, locuitori ai coloniilor franceze. Acestia au facut din acest oras capitala sutelor de limbi, a sutelor de culturi muzicale si artistice; astfel Marsilia a devenit extrem de atractiva si plina de viata.
Partea centrala a orasului este foarte interesanta din punct de vedere cultural si arhitectonic.
Trasatura cea mai extraordinara a Marsiliei ramane portul. Oamenii de aici sunt extrem de atasati activitatilor portuare si multi lucreaza in domeniul naval.

Sejururi în Marsilia

Nu sunt sejururi prestabilite. Transmite cerere de ofertă. Răspundem în maximum 48 de ore.