/  / 
Insulele Azore & Festivalul Florilor Madeira (avion)

Circuit

Insulele Azore & Festivalul Florilor Madeira (avion) - 9 zile
Lisabona, Madeira
Insulele Azore & Festivalul Florilor Madeira (avion)
Insulele Azore & Festivalul Florilor Madeira (avion) Insulele Azore & Festivalul Florilor Madeira (avion) Insulele Azore & Festivalul Florilor Madeira (avion) Insulele Azore & Festivalul Florilor Madeira (avion) Insulele Azore & Festivalul Florilor Madeira (avion) Insulele Azore & Festivalul Florilor Madeira (avion) Insulele Azore & Festivalul Florilor Madeira (avion) Insulele Azore & Festivalul Florilor Madeira (avion) Insulele Azore & Festivalul Florilor Madeira (avion) Insulele Azore & Festivalul Florilor Madeira (avion)

Confirmare în 24-48h a cererii de rezervare.

Dată plecare Tarif/persoană
30.04.2019 1258.00 EUR REZERVĂ
Ziua 1, Bucuresti - Lisabona - Ponta Delgada.
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 04:30 dimineata pentru imbarcare pe zborul companiei TAP spre Lisabona cu decolare la ora 06:35. Sosire in Lisabona la ora 09:10. I Deoarece zborul spre Insula Sao Miguel va decola in cursul serii, in timpul ramas intre cele doua zboruri, va propunem o plimbare in centrul orasului Lisabona impreuna cu insotitorul de grup, precum si timp liber la dispozitie pentru plimbare sau cumparaturi. Imbarcare pe zborul Lisabona – Ponta Delgada cu decolare la ora 22:30. Aterizare in Ponta Delgada (Insula Sao Miguel) la ora locala 23:55.
Cazare la hotel Vip Executive Azores 4* sau similar in Ponta Delgada.

Ziua 2, Ponta Delgada.
In aceasta zi, dupa micul dejun, vom descoperi Valea Furnas care abunda in izvoare minerale cu apa fierbine si rece, un loc magic unde activitatea vulcanica este inca vizibila. Vom vizita gradina botanica “Terra Nostra”, un parc incantator in mijlocul careia se afla o piscina cu apa termala. In continuare vom servi un delicios pranz traditional “cozido” pregatit in vase pastrate pentru mai multe ore in solul fierbine. Dupa amiaza vom admira si alte peisaje spectaculoase ale acestei insule si vom vizita o plantatie de ceai, singura de acest fel din Europa.
Cazare la hotel in Ponta Delgada.

Ziua 3, Ponta Delgada.
Mic dejun. Azi va propunem, impreuna cu ghidul local, un tur pietonal in centrul istoric al orasului Ponta Delgada, capitala Insulei Sao Miguel si cel mai mare oras din Insulele Azore. Vom putea admira: biserica Sf. Sebastian din secolul al XV-lea, portile orasului, piata Republica, primaria, manastirea din secolul al XVIII-lea si fortul Sao Bras. Intoarcere la hotel pe cont propriu. Dupa amiaza va propunem o activitate optionala care se inscrie in categoria “aventura in natura”. Ne vom urca in masini de teren 4x4 si vom calatori peste munti si vai, pe drumuri unde putem aprecia peisajele uimitoare ale insulei. Vom putea admira peisajul fascinant al lacului vulcanic Lagoa do Fogo (lacul de foc). Ne continuam calatoria spre Caldeira Velha, un loc de referinta unde apele raului cald care intalnesc un geiser fierbine formeaza o piscina in mijlocul padurii verzi. Aici putem experimenta aventura inotului in aceasta piscina naturala. De asemenea, vom vedea si cascada Salto do Cabrito. Vom continua spre coasta de nord a insulei, la Ponta do Cintrao pentru a admira peisajul spectaculos al marii si tarmului stancos.
Intoarcere la hotel si cazare in Ponta Delgada.

Ziua 4, Ponta Delgada - Madeira.
In aceasta dimineata, dupa micul dejun, va propunem o excursie optionala spre partea de vest a insulei Sao Miguel cu spectaculoasele lacuri vulcanice Sete Cidades. Acestea sunt doua lacuri gemene, unul cu apa verde si celalalt cu apa albastra, iar cea mai frumoasa priveliste este cea de la punctul de belvedere Vista do Rei. In continuare vom vizita alte locuri minunate ale acestei frumoase insule precum lacul Santiago si punctul de belvedere Pico do Carvao de unde putem vedea nordul si sudul insulei, dar si peisajele din interior. Dejun la un restaurant local care ne va oferi bucate specifice insulei. Vom vizita si coasta nordica a insulei cu punctul de belvedere Ponto do Escalvadao si orasul Capelas. In incheiere vom vizita o plantatie de ananas unde vom vedea fructul in diferite stadii de crestere.
Cazare la hotel in Ponta Delgada.

Ziua 5, Madeira
Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul spre insula Madeira cu decolare la ora 09:05. Aterizare in Madeira la ora 12:10. Dupa sosirea in Madeira, vom vizita orasul Funchal, capitala insulei Madeira, oras splendid situat intr-un golf inconjurat de munti. Vom vizita gradina botanica, una dintre atractiile principale ale acestui tur. Specii endemice de flori din Madeira si alte plante exotice pot fi admirate in toata splendoarea lor. Urmatoarea oprire este la o fabrica de broderii unde vom observa diversele etape ale procesului de fabricatie. In incheierea turului va invitam sa vizitati o crama de vinuri pentru a degusta faimosul vin de Madeira. Turul orasului Funchal dureaza aproximativ 3 ore.
Cazare si cina la hotel Allegro Madeira 4* sau similar.

Ziua 6, Madeira.
Dupa ce servim micul dejun, participam impreuna cu insotitorul de grup la marea parada alegorica a florilor in centrul orasului Funchal (transportul pana in/din centrul orasului nu este inclus). Dupa amiaza, timp liber. Optional, seara, puteti participa la o cina traditional la un restaurant local unde veti degusta „Espetada”, fel de mancare traditional (carne de vita cu ierburi aromatice) si veti asista la un spectacol cu muzica si dansuri specifice. Dupa cina, vom face o oprire pentru a admira panorama orasului Funchal in timpul noptii.
Cazare in Madeira.

Ziua 7, Madeira.
Mic dejun. Excursie optionala la Porto Moniz si Cabo Girao: prima oprire este la Camara de Lobos, un pitoresc sat pescaresc situat in apropierea orasului Funchal, care a fost pictat chiar de Winston Churchill in timpul sederii sale in Madeira. Aceasta este si cea mai importanta zona viticola din Madeira, iar terasele cu vita de vie sunt amenajate pe panta muntelui. Pe masura ce urcam spre zonele mai inalte, plantatiile cu vita de vie sunt inlocuite de cele cu bananieri. Vom urca pana la punctul panoramic Cabo Girao (580 m), cel mai inalt promontoriu din Europa. Continuam dea lungul coastei sudice a insulei catre Ribeira Brava si valea Serra d’Agua unde vom opri pentru masa de pranz in satul Sao Vicente. Dupa pranz, vom continua vizita insulei cu Porto Moniz, un mic sat situat pe coasta de nord renumit pentru piscinele naturale formate de rocile vulcanice si pentru uimitoarele cascade.
Cina si cazare la hotel in Madeira.

Ziua 8, Madeira - Lisabona - Bucuresti.
In aceasta zi, dupa micul dejun micul dejun, excursie optionala Camacha – Santana: prima oprire este in Camacha, una dintre cele mai mari asezari de interior de pe insula si centrul productiei obiectelor din rachita. Vom opri pentru a vedea un atelier si procedeul de fabricatie al diverselor produse din rachita. In continuare vom urca spre Pico de Arieiro (1810 m) de unde – intr-o zi senina – se pot vedea nordul, sudul si centrul insulei. Urmatoarea oprire este la Ribeiro Frio pentru a vedea o crescatorie de pastravi. Santana este probabil cel mai tipic sat de pe insula; aici vom vedea casele traditionale colorate cu acoperis din stuf. La intoarcerea in Funchal vom opri inMachico, al doilea oras ca marime din Madeira, asezat intre mare si munte; acesta este locul in care au debarcat primii navigatori portughezi care au ajuns pe insula, in 1419.
Cina si cazare la hotel in Madeira.

Ziua 9, Madeira - Lisabona - Bucuresti
Dupa micul dejun si eliberarea camerelor, urmeaza transferul la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei TAP cu decolare la ora 13:10. Sosire in Lisabona la ora 14:50. Decolare la ora 23:50 din Lisabona, sosire in Bucuresti la ora 05:50 pe data de 9 mai.

Pretul include:
• transport cu avionul Bucuresti – Insula Sao Miguel si Madeira – Bucuresti cu compania TAP PORTUGAL (via Lisabona);
• transport cu avionul intre Insula Sao Miguel si Insula Madeira cu compania SATA International;
• 8 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4*: 4 nopti in Ponta Delgada si 4 nopti in Funchal;
• 4 cine la hotelul din Madeira;
• un dejun in ziua a doua;
• transferuri cu autocarul de la aeroport la hotel si retur in insulele Sao Miguel si Madeira;
• tur de oras pietonal in Ponta Delgada cu ghid local;
• excursie de o zi in Insula Sao Miguel: Valea Furnas;
• turul orasului Funchal – capitala Insulei Madeira (aproximativ 2 ore) ;
• biletul de intrare la gradina botanica din Funchal;
• insotitor roman de grup.
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari);

Pretul nu include:
• asigurarea medicala de calatorie (optionala);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 25EURO/persoana – se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie prin insotitorul de grup; • excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
• bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

Nota:
• excursia trebuie achitata integral cu cel putin 30 zile inaintea plecarii; • la inscriere se va plati un avans de 50%. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea; • supliment camera single: 250 EURO; • grup minim: 20 persoane; • documente necesare calatoriei: carte de identitate sau pasaport simplu electronic sau pasaport temporar, valabil minim 6 luni de la intoarcerea in tara. Toti copii au nevoie de pasaport.